Dejvid Geta: Ne osećam se kao zvezda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2011, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejvid Geta: Ne osećam se kao zvezda

PARIZ -

Francuski di-džej Dejvid Geta izjavio je da se, i pored toga što mu se albumi prodaju u milionima primeraka i što je sarađivao sa najpoznatijim imenima iz R&B sveta, ne oseća kao zvezda.

"Ne vidim sebe kao zvezdu", rekao je 43-godišnji Geta agenciji Frans pres uoči izlaska njegovog duplog albuma.

"Pre neki dan sin me je pitao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << li sam zvezda. Rekao sam mu da je to komplikovano, jer zvezda znači i poznatu ličnost, a ponekad imate zvezde padalice koje sijaju a onda izblede", objasnio je on.

Geta je međutim dodao da je zahvalan na meteorskom uspehu, zahvaljujući kome je sarađivao sa grupom Blek Ajd Piz, pevačicom Keli Roland i prodao preko tri miliona albuma i milione singlova, uključujući "Sexy Bitch" i 'I Gotta Feeling".

Američki magazin "Bilbord" napisao je jednom prilikom da je Geta odgovoran za "promenu zvuka radija".

"Prvo sam mislio da je to preterivanje, ali su u stvari oni u pravu, jer američki radio nikada ne pušta elektro muziku. Štaviše, sve u SAD je odvojeno, tako da je činjenica da je jedna 'urbana' melodija koja podrazumeva mešavinu hip hopa i R&B zvuka puštena na 'pop' radiju, revolucionarna", rekao je on.

Geta blisko sarađuje sa suprugom Keti sa kojom ima dvoje dece. On kaže da je slušanje piratskih snimaka tokom 1980-ih kada je bio tinejdžer podstaklo njegovu strast za pravljenje i miksovanje muzike.

Njegov dupli album "Nothing but the Beat" pojavio se u prodaji ove sedmice. Prvi disk je proverena formula "urbanih" miksova za klubove i velikih izvođača poput Vil.aj.ema, Snup Doga, Ašera, Ludakrisa, Niki Minaj, Flo-Ride i drugih.

Drugi disk je instrumentalan i povratak korenima kako bi pokazao mojim originalnim obožavaocima da sam i dalje sa njima, kaže Geta. Drugi disk, na kome nema vokala, inspirisan je "francuskim dodirom" - žanrom koji su popuralizovali bendovi poput "Era" ili "Daft panka".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dejvid Geta: Ne osjećam se kao zvijezda

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Avg.2011

PARIZ - Francuski di-džej Dejvid Geta izjavio je da se, i pored toga što mu se albumi prodaju u milionima primjeraka i što je sarađivao sa najpoznatijim imenima u svijetu ar end bija, ne osjeća kao zvijezda.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.