Danas počinje godišnje savetovanje sudova u Srbiji

Izvor: Blic, 07.Okt.2013, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas počinje godišnje savetovanje sudova u Srbiji

Godišnje savetovanje sudova u Srbiji "Sudijski dani 2013" počinje danas u Vrnjačkoj Banji u organizaciji Vrhovnog kasacionog suda (VKS).

Najviši pravosudni zvaničnici, među kojima će biti ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković, vršilac funkcije predsednika VKS Dragomir Milojević, kao i predsednici svih sudova u Srbiji, posvetiće posebnu pažnju pitanjima iz reforme pravosuđa i pitanju nove mreže sudova, raspoređivanju sudija, kao i postupanju sudova i tužilaca u tužilačkoj istrazi koja je počela da se primenjuje od 1. oktobra.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Vrnjačka Banja

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Selaković:Tužba protiv odgovornih za štetu u reizboru

Izvor: Blic, 07.Okt.2013

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković poručio je danas da će Ministarstvo isplatiti neisplaćene zarade sudijama koje su tokom reizbora 2009. godine ostale bez funkcija, pa nakon više od tri godine odlukom Ustavnog suda vraćene, ali i da će podneti tužbu protiv onih koji su odgovorni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.