Dačić: Želimo datum početka pregovora što pre

Izvor: Blic, 27.Sep.2012, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Želimo datum početka pregovora što pre

Premijer Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija želi da datum otpočinjanja pregovora o članstvu u EU dobije u decembru, ali da od suštinske važnosti nije obelodanjivanje kada će taj datum biti.

"Za nas nije najvažnije pitanje u kom mesecu ćemo dobiti datum otpočinjanja pregovora, već da znamo šta treba da učinimo i da će proces u koji smo ušli neminovno dovesti do pregovora, tako da nije suštinski važno da li će to biti u decembru ili u prvoj polovini >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sledeće godine", izjavio je Dačić novinarima posle razgovora sa predsedavajućim delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu Edvardo Kukanom.

Prema Dačićevim rečima, Srbija je spremna da započne pregovore o članstvu EU i da očekuje da će se to dogoditi veoma brzo kako bi dosadašnji dugotrajan i mukotrpan rad bio krunisan ulaskom u novu fazu evrointegrcija.

Srbija je, kako je objasnio premijer, spremna za punu saradnju sa Evropskim parlamentom i drugim evropskim institucijama, usaglašavanje zakonodavstva sa evropskim i stvaranje ambijenta koji bi garantovo da se započeti procesi završe članstvom u EU.

Dačić je rekao da je evropske parlamentarce upoznao sa političkom i ekonoskom situacijom i ciljevima nove vlade, medju kojima je ključni nacionalni prioret članstvo u EU, zbog čega će, kako je objasnio, sadašnja vlada nastaviti da ostvaruje sve neophodne kriterijume, uključujući kopenhaške kriterijume, unutrašnje reforme i nastavak dijaoga sa Prištinom.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Želimo datum početka pregovora što pre

Izvor: Akter, 27.Sep.2012

Premijer Ivica Dačić izjavio je da Srbija želi da datum otpočinjanja pregovora o članstvu u EU dobije u decembru, ali da od suštinske važnosti nije obelodanjivanje kada će taj datum biti

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.