Dačić: Osam zemalja EU za skori datum pregovora sa Srbijom

Izvor: Blic, 11.Nov.2012, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Osam zemalja EU za skori datum pregovora sa Srbijom

Osam zemalja Evropske unije, na inicijativu Švedske i Italije, podržalo je da Srbija što pre, možda već u martu, dobije uslovni datum za početak pregovora sa EU, izjavio je premijer Ivica Dačić.

Dačić je Televiziji "Pink" rekao da je osam zemalja EU u četvrtak održalo sastanak, na kome su rekli da Srbija što pre treba da dobije datum za početak pregovora, jer to zaslužuje svojim konstruktivnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pristupom.

To je rezultat promenjene slike koja sada postoji, rekao je Dačić, dodajući da te zemlje predlažu da Srbija dobije uslovni datum, možda već u martu.

"Da li će one to uspeti, videćemo, ali u svakom slučaju to je korak unapred u odnosu na atmosferu i pritiske koje smo imali prethodnih godina", rekao je premijer.

Povezane vesti: Brisel: Decembar ključan za datum pregovora Dačić: Pozivamo sve zemlje sveta da ozbiljno shvate Srbiju Novi sastanak Dačić - Tači 7. novembra Tači u četvrtak u Skupštini Kosova o susretu s Dačićem Hilari Klinton: Mnogo je Srba u Americi, ali želimo da cvetaju i u svojoj zemlji
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Osam zemalja EU za skori datum pregovora sa Srbijom

Izvor: Blic, 11.Nov.2012

Osam zemalja Evropske unije, na inicijativu Švedske i Italije, podržalo je da Srbija što pre, možda već u martu, dobije uslovni datum za početak pregovora sa EU, izjavio je premijer Ivica Dačić. ..Dačić je Televiziji "Pink" rekao da je osam zemalja EU u četvrtak održalo sastanak, na kome...

Nastavak na Blic...

Dačić: Osam država za datum u martu

Izvor: OkRadio.rs, 11.Nov.2012

Osam zemalja EU, na inicijativu Švedske i Italije, podržalo je da Srbija što pre, možda već u martu, dobije uslovni datum za početak pregovora, izjavio Dačić.Premijer Srbije Ivica Dačić je Televiziji "Pink" rekao da je osam zemalja EU u četvrtak održalo sastanak, na kome su rekli da Srbija...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.