Dačić: Između   mene i Vučića nema  sporova

Izvor: Blic, 09.Avg.2013, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Između mene i Vučića nema sporova

Između mene i potpredsednika Vučiča nema nesuglasica. Niti oko mesta premijera, niti kada je reč o Ministarstvu unutrašnjih poslova. Te pozicije među nama nikada nisu postavljanje kao pitanje, kaže u izjavi za “Blic” premijer Srbije Ivica Dačić. Premijer i ministarka: Ivica Dačić i Zorana Mihajlović

Dačić ističe da se nijednog trenutka tokom razgovora o rekonstrukciji Vlade nije razmatrala promena na čelu MUP-a. Navodi da Vučić i on rade zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na poslovima bezbednosti i policije.

Međutim, poslednjih dana premijer je bio na meti visokih funkcionera koalicionog partnera SNS. Predsednik Skupštine Nebojša Stefanović i ministarska energetike Zorana Mihajlović su u više navrata javnosti iznosili „lični stav“ da je “prava rekonstrukcija tek kada Vučić bude premijer”, ali i da bi Dačić, kao i Vučić u slučaju pozicije u Ministarstvu odbrane, trebalo da se odrekne policije „jer jedan čovek ne može dobro da obavlja više poslova“.

Ministarka Mihajlović je Dačića prozvala čak i za izveštaj o radu. Iako je nekoliko dana ćutao i nije odgovarao nijednom funkcioneru SNS, Dačić je ipak poručio - izveštaje o radu ne podnosim Mihajlovićevoj, već skupštinskom Odboru.

I sve izjave bi mogle da se shvate kao kritika pa možda i dobronamerna, ili kao želje funkcionera da nije reč o dve stranke koje čine ovu Vladu. I da bi ta Vlada trebalo da je stabilna, da činovnici poštuju instituciju premijera.

Dačić za „Blic“ kaže da je na sve te događaje juče stavljena tačka u razgovoru sa Vučićem. Došlo je i do novih, pomirljivijih izjava onih koji su prozivali premijera „da je reč o ličnom a ne stavu stranke“.

„Blic“ je juče, međutim, postavio nekoliko pitanja ministarki energetike: da li je rekonstrukcija završena i, ako jeste, zašto se i dalje postavlja pitanje resora policije, da li će i u rekontruisanoj Vladi nastaviti da ‘prozivaju’ premijera. Dobili smo kratak odgovor:

- Mi u SNS radimo u interesu građana Srbije i umemo da mislimo - kaže Zorana Mihajlović za “Blic”.

Branko Ružić iz SPS poručuje da su odnosi socijalista i SNS odlični.

Lažni Dačićev Tviter nalog

„Vlada Srbije i premijer Ivica Dačić nemaju naloge na Fejsbuku i Tviteru i nijedan od postojećih profila na tim mrežama nije autentičan“, saopšteno je iz Vlade. Šef Kancelarije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović rekao je Tanjugu da je otvaranje njihovih lažnih naloga više puta prijavljeno nadležnima nakon čega su ti profili ukinuti, ali bi ubrzo potom bili otvarani novi. Povod za reagovanje bila je Dačićeva navodna poruka na Tviteru da, dok je na toj funkciji, u Vladi moraju da budu korektni odnosi.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dačić: Nema spora sa Vučićem

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Avg.2013

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da između njega i zamenika premijera Aleksandra Vučića 'nema nesuglasica ni oko mesta premijera ni kada je reč o Ministartstvu unutrašnjih poslova'.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.