Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Sep.2014, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carine Srbije pojačale kontrolu izvoza u Rusiju

Cariska služba Srbije pojačala je kontrolu porekla robe koja se izvozi u Rusiju radi sprečavanja eventualnih zloupotreba, i potpuno je "spremna za takav izazov" jer se već sretala sa prekršajima koji podrazumevaju lažiranje porekla

proizvoda, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Odlukom Vlade Ruske Federacije, na godinu dana je u Rusiju zabranjen uvoz niza poljoprivrednih proizvoda, sirovina i prehrambenih proizvoda poreklom iz EU, SAD, Kanade, Australije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << i Norveške.

Carinska služba, je sledeći stav i strategiju Vlade, preduzela niz mera koje bi trebalo da spreče potencijalne zloupotrebe a istovremeno omoguće nesmetan izvoz domaćih proizvoda.

Kada je, pak, reč o izvozu srpskih proizvoda na rusko tržište, situacija je tu nepromenjena i on se odvija nesmetano na osnovu pomenutog Sporazuma o slobodnoj trgovini.

U Saopštenju se navodi i da ne postoji realni osnov za uverenje da će Srbija zloupotrebiti novonastalu situaciju, jer to nije činila ni tokom punih 14 godina koliko je na snazi Sporazum o slobodnoj trgovini sa tom zemljom.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vanredna kontrola robe za Rusiju

Izvor: B92, 04.Sep.2014

Cariska služba Srbije pojačala je kontrolu porekla robe koja se izvozi u Rusiju radi sprečavanja eventualnih zloupotreba...Iz službe poručju da su potpuno "spremni za takav izazov" jer se već sretala sa prekršajima koji podrazumevaju lažiranje porekla proizvoda..."To znači da u novonastaloj...

Nastavak na B92...

Vanredna kontrola robe za Rusiju

Izvor: Capital.ba, 04.Sep.2014

BEOGRAD, Cariska služba Srbije pojačala je kontrolu porijekla robe koja se izvozi u Rusiju radi sprečavanja eventualnih zloupotreba. Iz službe poručju da su potpuno „spremni za takav izazov“ jer se već sretala sa prekršajima koji podrazumjevaju lažiranje porijekla proizvoda. „To znači...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.