Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Jan.2015, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska izručila Francuskoj osobu povezanu s terorizmom

Francusko pravosuđe saopćilo je da je Bugarska izručila Francuza koji se dovodi u vezu sa terorističkim napadima u Parizu. Francusko pravosuđe Fritz-Jolya Joachina tereti za povezanost s terorizmom.

Joachin je uhapšen 1. januara prilikom pokušaja prelaska bugarsko-turske granice.

Prema onome što je saopćila francuska policija, Joachin (19) je surađivao sa braćom Kouachi, koja su ubila 12 osoba u napadu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << na redakciju satiričnog lista "Charlie Hebdo" u Parizu, 7. januara.

Joachin je optužen za sudjelovanje u organiziranoj kriminalnoj grupi čiji cilj je bio terorizam i za povezanost sa mrežom pomagača borcima u Siriji.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prijatelj braće Kuaši izručen Francuskoj

Izvor: RTS, 29.Jan.2015

Fric-Žoli Žoakin, stari prijatelj braće Kuaši, napadača na redakciju francuskog satiričnog magazina "Šarli ebdo", izručen je danas Francuskoj, gde se suočava sa optužbom vezano za terorizam, saopštio je izvor iz francuskog pravosuđa. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.