Brnabić na samitu Partnerstva za otvorenu upravu u Parizu

Izvor: N1 televizija, 07.Dec.2016, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić na samitu Partnerstva za otvorenu upravu u Parizu

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić učestvovala je na četvrtom globalnom samitu Partnerstva za otvorenu upravu (POU), saopštila je Vlada Srbije.

Samit se ove godine održava u Parizu uz učešće više od 3.000 predstavnika iz 80 zemalja. Skup je otvorio francuski predsednik Fransoa Oland.

Na Samitu zemlje učesnice predstavljaju rezultate koje su postigle u smanjenju korupcije uvođenjem koncepta otvorene uprave, kao i koliko ovaj koncept >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << doprinosi intenziviranju privredne aktivnosti u zemljama koje su se borile sa korupcijom.

Srbija je tokom prošle godine počela da sprovodi Inicijativu za otvorene podatke.

"Primena koncepta otvorenih podataka ostvariće pozitivan uticaj na smanjenje korupcije i povećanje konkurentnosti, nastavak unapređenja sistema javnih nabavki, transparentsnosti i jačanja poverenja između države i privrede, građana i civilnog sektora", rekla je Brnabić na Samitu.

Ona je navela da je ovo važan korak u kreiranju stabilnijeg privrednog ambijenta i veće predvidljivosti poslovanja.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

PARTNERSTVO OTVORENA UPRAVA: Brnabićeva na Samitu u Parizu

Izvor: Kurir, 08.Dec.2016, 12:32

...Ona je na Samitu partnerstva za otvorenu upravu (POU) u Parizu istakla da će taj koncept ojačati poverenje između države i privrede, građana i civilnog sektora Na Samitu će biti predstavljeni rezultati koje su zemlje učesnice postigle u smanjenju korupcije upravo uvođenjem koncepta OU..EK..Autor:...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.