Bramerc: Revizije presuda Gotovini i Markaču teorijski moguće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2013, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc: Revizije presuda Gotovini i Markaču teorijski moguće

HAG -

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je da postoji "teorijska" mogućnost za reviziju oslobađajuće presude hrvatskim generalima Ante Gotovini i Mladenu Markaču, ali da su za to potrebni novi dokazi.

"Kao što sam pomenuo posle oslobađajuće presude Gotovini i Markaču, postoji teoretska mogućnost revizije, koju mi razmatramo kao što radimo u svim slučajevima," rekao je on u izjavi Tanjugu. Međutim, zahtev koji za to treba da bude ispunjen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je "veoma visok," jer je potrebno da se predstave dokazi koji nikada ranije nisu predstavljeni, objasnio je Bramerc.

"Potrebno je da postoje novi dokazi koji nikada ranije nisu predstavljeni. Znaci to je teoretska mogućnost, ali verovatnoća nije velika jer nemamo nove dokaze," rekao je glavni tužilac.

On je istakao da tužilaštvo "priznaje žrtve svih strana".

Navodeći da se tokom poslednja dva, tri, putovanja u BiH sastao samo sa žrtvama sa bošnjačke strane jer je, kako je objasnio, "to bilo vezano za suđenja Mladiću i Karadžiću i Hadžiću", on je istakao da tužilaštvo "priznaje žrtve svih strana" i da će se u budućnosti sastajati i sa žrtvama, odnosno porodicama žrtava sa srpske strane.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novo suđenje Gotovini i Markaču "u teoriji"

Izvor: Mondo, 28.Jan.2013

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je da postoji "teorijska" mogućnost za reviziju oslobađajuće presude hrvatskim generalima Ante Gotovini i Mladenu Markaču, ali da su za to potrebni novi dokazi..."Kao što sam pomenuo posle oslobađajuće presude Gotovini i Markaču, postoji...

Nastavak na Mondo...

Revizije presuda Gotovini i Markaču teorijska mogućnost

Izvor: BanjalukaLive.com, 28.Jan.2013

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je da postoji "teorijska" mogućnost za reviziju oslobađajuće presude hrvatskim generalima Ante Gotovini i Mladenu Markaču, ali da su za to potrebni novi dokazi. "Kao što sam pomenuo poslije oslobađajuće presude Gotovini i Markaču, postoji...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

"Za reviziju nam trebaju novi dokazi"

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jan.2013

Glavni haški tužilac Serž Bramerc rekao je da postoji "teorijska" mogućnost za reviziju oslobađajuće presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, ali da su za to potrebni novi dokazi, prenose beogradski mediji... Verovatnoća je mala : Serž Bramerc  .."Potrebno je da postoje...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.