• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novo suđenje Gotovini i Markaču "u teoriji"

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je da postoji "teorijska" mogućnost za reviziju oslobađajuće presude hrvatskim generalima Ante Gotovini i Mladenu Markaču, ali da su za to potrebni novi dokazi.

"Kao što sam pomenuo posle oslobađajuće presude Gotovini i Markaču, postoji teoretska mogućnost revizije, koju mi razmatramo kao što radimo u svim slučajevima," rekao je on u izjavi Tanjugu. Međutim, zahtev koji za to treba da bude ispunjen je "veoma visok," jer je potrebno da se predstave dokazi koji nikada ranije nisu predstavljeni, objasnio je Bramerc.

"Potrebno je da postoje novi dokazi koji nikada ranije nisu predstavljeni. Znaci to je teoretska mogućnost, ali verovatnoća nije velika jer nemamo nove dokaze," rekao je glavni tužilac.

On je istakao da tužilaštvo "priznaje žrtve svih strana".

Navodeći da se tokom poslednja dva, tri, putovanja u BiH sastao samo sa žrtavama sa bošnjačke strane jer je, kako je objasno, "to bilo vezano za suđenja Mladiću i Karadžiću i Hadžiću", on je istakao da tužilaštvo "priznaje žrtve svih strana" i da će se u budućnosti sastajati i sa žrtvama, odnosno porodicama žrtava sa srpske strane.

(Tanjug/Foto: AP)

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Danica

Bas je ekstra

Danica

Meni se to svidja

Pravda

Znam da je to skoro nemoguce ali antiimperijalisticki svijet bi trebao formirati svoju organizaciju ne zavisnu od UN koja ce formirati pravi medjunarodni sud koji ce suditi sudijama i tuziocima haskog suda kao i njihovim nalogodavcima(sefovi drzava i vlada Nato zemalja zbog teskog krsenja medjunarodnog prava.To su zlikovci i zbog svojih pravnih zlodjela moraju odgovarati.

special image