BIH četvra po broju članova ISIS-a

Izvor: Vesti-online.com, 18.Sep.2014, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIH četvra po broju članova ISIS-a

BiH je na četvrtom mestu u svetu po broju članova ekstremističke organizacije "Islamska država" u odnosu na ukupan broj stanovnika, objavila je američka Centralna obaveštajna agencija (CIA).

Odlazak džihadista u "Islamsku državu" može da predstavlja veliki problem za BiH

 

Ova agencija u izveštaju navodi da se na strani "Islamske države", koja je zauzela deo Iraka i Sirije, bori 350 državljana BiH koji su otišli u džihad, odnosno 92 na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << milion stanovnika, pišu "Nezavisne novine".

 

Predsedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost parlamenta BiH Dušanka Majkić ističe da problem radikalnih islamista postoji godinama, ali da nema spremnosti da se o tome govori.

 

"Čak i kad je napravljen zakon, on se ne provodi. A onda kada su preduzimane velike, pompezne akcije, one su više poslužile kao upozorenje tim ljudima da se sklone", rekla je Majkićeva.

 

Naglasivši da odlazak džihadista iz BiH u "Islamsku državu" može da postane veliki regionalni problem, Majkićeva je napomenula da niko od ljudi koji odlaze na ratišta do sada nije sankcionisan.

 

Majkićeva je konstatovala da je Ministarstvo bezbednosti BiH uvek bilo "u rukama Bošnjaka", te da su Bošnjaci najpre ti koji moraju pokazati spremnost da se nešto radikalno uradi po tom pitanju.
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BiH četvrta po broju članova ISIS-a

Izvor: Vesti-online.com, 18.Sep.2014

BiH je na četvrtom mestu u svetu po broju članova ekstremističke organizacije "Islamska država" u odnosu na ukupan broj stanovnika, objavila je američka Centralna obaveštajna agencija (CIA)...Ova agencija u izveštaju navodi da se na strani "Islamske države", koja je zauzela deo Iraka i Sirije,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.