Austrija: Pokrajina Burgenland pod vodom

Izvor: Blic, 31.Jul.2014, 01:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija: Pokrajina Burgenland pod vodom

Snažne oluje, pljuskovi i grmljavine zahvatili su večeras više opština austrijske pokrajine Burgenland, gde su vatrogasci morali da intervenišu kako bi oslobodili poplavljene puteve.

Prema pokrajinskoj centrali vatrogasne službe "gotovo čitav Burgenland je pod vodom".

"Morali smo da povećamo broj osoblja", saopštio je jedan portparol vatrogasne službe Burgenlanda.

Najteže pogodjeni su bile opštine Nojzidl am Ze, posebno grad, kao i Podersdorf, Obervart >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Gising.

Vatrogasna služba u opštini Nojnkirhen saopštila je da je došlo do masivnih lokalnih poplava u oblasti Pajerbaha-Šlegmil.

Reka Priglicbah se izlila iz korita i poplavila centar Šlegmila.

Zbog odrona je zaustavljen železnički saobraćaj na južnoj pruzi, gde je jedan putnički voz sprečen da nastavi put.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Austrija:Čitava pokrajina pod vodom

Izvor: B92, 31.Jul.2014

Beč -- Snažne oluje, pljuskovi i grmljavine zahvatili više opština austrijske pokrajine Burgenland, gde su vatrogasci morali da intervenišu kako bi oslobodili puteve...Prema pokrajinskoj centrali vatrogasne službe "gotovo čitav Burgenland je pod vodom"..."Morali smo da povećamo broj osoblja",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.