SAD: Rusija da poštuje nezavisnost Crne Gore

Izvor: Press, 17.Apr.2014, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Rusija da poštuje nezavisnost Crne Gore

Američki diplomata je razgovor Ðukanovića sa američkim zvaničnicima okarakterisala kao "kvalitetan" i ocenila da izjave koje je premijer dao "nisu ni na koji način neprijateljske", prenose podgorički mediji.

"Ohrabrujemo Rusiju da poštuje suverenitet i nezavisnost Crne Gore i svake druge države", kazala je Braun novinarima nakon konferencije "Paralele procesa evropskih i evroatlantskih integracija Crne Gore - rezultati i obaveze".

Nakon što je Ðukanović u Vašingtonu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << gde je boravio na poziv potpredsednika Džozefa Bajdena, kazao da se na Balkanu vodi sve jača "antinatovska kampanja" koja može uzrokovati destabilizaciju i tražio ubrzan prijem Crne Gore u NATO, rusko Mnistarstvo spoljnih poslova saopštilo je da te "neprijateljske" izjave Ðukanovića i pridruživanje države EU u sankcijama protiv Moskve izazivaju "duboko razočarenje”. 

Iz crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija odgovorili su da su premijerove izjave u skladu sa nacionalnim interesima, kao i da svaka država ima pravo da suvereno odlučuje o spoljnopolitičkim prioritetima i negirali da je Ðukanović iznosio antiruske stavove.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.