Predsednik Dume: Hvala Srbiji

Izvor: Vesti-online.com, 22.Dec.2014, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Dume: Hvala Srbiji

Rusija je veoma zahvalna Srbiji što nije poklekla "pod pritiscima Brisela i Vašingtona" kada je reč o uvođenju sankcija Rusiji, izjavio je Sergej Nariškin, predsednik ruske Dume prilikom susreta predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković s poslanicima Dume.

Maja Gojković je rekla da Srbija teži članstvu u Evropsku uniju i da je zahvalna Rusiji za podršku na tom putu. Ona je navela je da će zahvaljujući članstvu Srbije u EU, Rusija dobiti iskrenog druga i sigurnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << partnera u toj organizaciji.

- Naša strateška odluka neće biti prepreka za dalji razvoj odnosa s Rusijom - rekla je Gojkovićeva, dodajući da Srbija "nikada neće uvesti sankcije Rusiji, jer one nikada nisu donele ništa dobro i ne doprinose rešavanju problema".

Ona je takođe rekla da Srbija podržava teritorijalni integritet i suverenitet svake države članice UN i da od tog principa neće odustati.

Šef poslaničke grupe vladajuće Jedinstvene Rusije Vladimir Vasiljev rekao je da je u toku "veoma složen, veoma odgovoran i nebezbedan istorijski period", i da je bilo veoma važno čuti da "Srbija neće promeniti principe odnosa sa Rusijom".

Sergej Nariškin je u odvojenom susretu s Majom Gojkovoć rekao je da su odnosi Srbije i Rusije "dostigli strateški nivo".

- Mi visoko ocenjujemo nivo saradnje Srbije i Rusije - rekao je predsednik donjeg doma ruskog parlamenta i istakao da je u uslovima očigledne krize poverenja u Evropi to "veoma važno". Prema njegovim rečima, Rusija i Srbija su uvek štitile i dalje će štititi međunarodno pravo.

Maja Gojković će se sutra sresti i s predsednicom gornjeg doma ruskog parlamenta, Saveta federacije, Valentinom Matvijenko.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.