Izvor: Nezavisne Novine, 06.Apr.2016, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobjeda Kruza u Viskonsinu - Kraj za Trampa?

VAŠINGTON - Ted Kruz na strani republikanaca i Berni Sanders na strani demokrata odnijeli su pobjedu na izborima koji su sinoć održani u saveznoj državi Viskonsin.

Izbore u ovoj saveznoj državi obilježila je pobjeda Teda Kruza (48,3%) nad Donaldom Trampom (35%), što prema mišljenju mnogih stručnjaka može da označi i preokret u kampanji.

Republikanac Ted Kruz tvrdi da je jedini kandidat koji može da zaustavi Donalda Trampa u trci za predsjednika. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Njegova pobjeda u Viskonsinu pojačala je vjeru u to.

Kako prenosi “Skaj njuz“, Kruz bi volio da svi pomisle da je ovo “tačka prekretnica“ koja će odlučiti predsjedničke izbore koji se ove godine održavaju u SAD.

Kako se navodi, nominacija Trampa je sada daleko od “pozlaćene putanje“ kojom bi on želio da ide. Trampov poraz na izborima u Viskonsinu uslijedio je poslije nedjelje koju su obilježile veoma loše kampanje.

Jedni tumače da je Trampova kampanja u punom zamahu, dok drugi vjeruju da je ovo njegov kraj.

Nakon objave rezultata izbora u Viskonsinu, Tramp nije sazvao konferenciju za medije, međutim njegovi saradnici su izdali saopštenje.

“Ted Kruz je gori od lutke, on je trojanski konj kog koriste partijski lideri u namjeri da ukradu nominaciju od gospodina Trampa. Potpuno smo sigurni da će Tramp osvojiti izbore u Njujorku, gdje vodi prema svim anketama“, navodi se u saopštenju.

Između demokrata Berni Sanders je osvojio 56,4 odsto glasova, dok je Hilari Klinton osvojila 43,3%.

(NN/B92)
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.