Pjongjang preti da će zbrisati SAD sa lica Zemlje

Izvor: RTS, 24.Apr.2017, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pjongjang preti da će "zbrisati SAD sa lica Zemlje"

Glasila severnokorejskog režima upozorila su SAD da će ih Severna Koreja "zbrisati sa lica Zemlje" ako Vašington objavi rat na Korejskom poluostrvu.
U uredničkom komentaru Rodong Sinmuna, lista vladajuće komunističke partije, navodi se da severnokorejske snage nisu impresionirane najavom dolaska američkih nosača aviona u region, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uz ocenu da je u pitanju "otvorena vojna ucena".

Snage Severne Koreje spremne su da "jednim napadom potope američki nuklearni nosač aviona", navodi se u tekstu.
Uriminzokiri, zvanični sajt Severne Koreje za širenje propagande, ocenio je da slanje američkog nosača aviona "Karl Vinson" predstavlja "objavu rata" i "dokaz da se bliži invazija na Severnu Koreju".
To su poslednje u nizu razmenjenih pretnji koje doprinose tenzijama u regionu.
Američki potpredsednik Majk Pens izjavio je u subotu da se očekuje da će nosač "Karl Vinson" za nekoliko dana stići u Japansko more.
Pjongjang je u poslednje vreme davao zapaljiva saopštenja i izveo dve raketne probe od početka aprila.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.