Izvor: RuskaRec.ru, 10.Avg.2017, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon objasnio kako je ruskom avionu dozovolio da leti iznad Bele kuće

Predstavnik američkog vojnog resora objasnio je da posmatrači u okviru Sporazuma o otvorenom nebu mogu da zahtevaju da lete iznad bilo kog mesta u zemlji u kojoj obavljaju inspekciju i skoro uvek takvu dozvolu i dobijaju. 
Strani vojni posmatrači u okviru Sporazuma o otvorenom nebu mogu da lete „praktično na celoj teritoriji“ neke zemlje, rekao je predstavnik Pentagona listu Politico.
Televizija Si-En-En ranije je saopštila da je ruski vojni avion leteo iznad Kapitola, >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << Pentagona, Cije i predsedničkih rezidencija obavljajući sa Vašingtonom dogovoreni let u okviru Sporazuma o otvorenom nebu. Između ostalog pilotu je dozvoljeno da uđe u supertajnu zonu vazdušnog prostora na području Bele kuće. Osmatračke letovi iznad SAD ranije je najavilo rusko Ministarstvo odbrane, a u avionu su bili i predstanici američkog Ratnog vazduhoplovstva. 
Obično oni (ruski posmatrači) dolaze i donose spisak lokacija iznad kojih bi želeli da lete, rekao je neimenovani preddstavnik američkog MO.
Mi pravimo plan leta, i sa nekim izuzecima koji se odnose na bezbednost i vremenske uslove, dozvoljavamo letove praktično na celoj teritoriji, dodao je predstavnik Pentagona.
Po njegovim rečima svi letovi su po protokolu i pažljivo kontrolisani. U avonu se nalaze i američki vojnici koji kontrolišu poštovanje uslova sporazuma.
Misije se praktično rutinski sprovode, rekao je on.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tu-154 iznad Vašingtona: Da li Rusija i SAD jačaju saradnju?

Izvor: RuskaRec.ru, 10.Avg.2017

Ruski špijunski avion je primećen 9. avgusta kako preleće iznad Vašingtona. Prema podacima koje iznosi Pentagon, avion Tu-154 je osmatrao teren oko Bele kuće sa visine od jednog kilometra. Zar je Moskvi dozvoljeno tako nešto? Da. Sporazum o otvorenom nebu potpisale su 34 zemlje. One su se dogovorile...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.