MRTAV SLOBA I DALJE NA AMERICKOJ CRNOJ LISTI Evo ko je jos iz Srbije pod EKONOMSKIM SANKCIJAMA Vasingtona

Izvor: medio.rs, 12.Feb.2016, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MRTAV SLOBA I DALJE NA AMERICKOJ CRNOJ LISTI Evo ko je jos iz Srbije pod EKONOMSKIM SANKCIJAMA Vasingtona

Imena pokojnika nisu neuobičajena na ovom spisku jer je glavni cilj američkog ministarstva finansija da zaustavi protok novca, tako da njihovi računi i eventualna imovina koju imaju u SAD, ostaju zamrznuti i nakon njihove smrti

Na spisku pojedinaca pod ekonomskim sankcijama Amerike – na tzv ekonomskoj “crnoj listi” američke vlade, nalazi se oko 230 osoba, među kojima je i pokojni bivši predsednik Srbije Slobodan Milošević kao i čitava njegova porodica!
>> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs <<
Spisak koji redovno, više puta mesečno ažurira Agencija za kontrolu strane aktive (OFAC), koji radi u okviru Ministarstva finansija, sadrži oko 230 imena sa Balkana, najviše iz BiH, Srbije, uključujući Kosovo i Metohiju i Makedonije.

Uz Slobodana Miloševića na listu su i njegova supruga Mirjana Marković, sin i kćerka Marko i Marija, snaja Milica Gajić, pokojni brat Borislav i njegova supruga Milanka, pišu “Večernje novosti“.

Foto: e-stock.us/Matija Koković

Imena pokojnika nisu neuobičajena na ovom spisku jer je glavni cilj američkog ministarstva finansija da zaustavi protok novca, tako da njihovi računi i eventualna imovina koju imaju u SAD, ostaju zamrznuti i nakon njihove smrti.

Na ovom spisku se nalaze još i drugi haški optuženici i osuđenici Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Vojislav Šešelj, Goran Hadžić, Franko Simatović, Jovica Stanišić, Milan Martić, Milan Kukić…

Foto: Profimedia

Iako su odslužili kaznu s “crne liste” nisu izbrisani ni Nikola Šainović, Momčilo Krajišnik i Dragoljub Ojdanić.

Od nedavno na spisak je dodat i Jonuz Musliu, predsednik nacionalnog saveta Albanaca.

Na listi je i Milorad Ulemek Legija, prenosi ovaj list.

(Telegraf.rs)
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na medio.rs...






Povezane vesti

I pokojni Slobodan Milošević na "crnoj listi" SAD!

Izvor: Večernje novosti, 12.Feb.2016

POKOJNI bivši predsednik Srbije Slobodan Milošević i čitava njegova porodica i dalje se nalaze na ekonomskoj “crnoj listi” američke vlade. Spisak koji redovno, više puta mesečno ažurira američka Agencija za kontrolu strane aktive (OFAC), koja radi u okviru Ministarstva finansija, sadrži...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.