Kuba skinuta sa američke crne liste

Izvor: Vesti-online.com, 29.Maj.2015, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuba skinuta sa američke "crne liste"

Sjedinjene Američke Države danas su formalno uklonile Kubu sa "crne liste" zemalja koje sponzorišu terorizam. Uklanjanje Kube sa američke "crne liste" otklanja glavnu prepreku za obnavljanje diplomatskih veza SAD i Kube posle 54 godine.

Kubanski predsednik Raul Kastro nedavno je rekao da će Havana i Vašington razmeniti ambasadore kada Kuba krajem meseca bude uklonjena sa američke "crne liste" država koje sponzorišu terorizam.

SAD su odavno, prestale da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << aktivno optužuju Kubu za podršku terorizmu, podseća američka agencija i dodaje da je Kuba bila jedna od četiri zemlje na pomenutoj američkoj listi zajedno s Iranom, Sudanom i Sirijom.

Američki i kubanski zvaničnici već razgovaraju o obnovi diplomatskih odnosa, što se smatra istorijskim događajem.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Kubanci više nisu teroristi, zaključili Amerikanci

Izvor: Mondo, 29.Maj.2015

Sjedinjene Američke Države danas su formalno uklonile Kubu sa "crne liste" zemalja koje sponzorišu terorizam, saopštio je Stejt department...Foto: iStock/Getty Images..Uklanjanje Kube sa američke "crne liste" otklanja glavnu prepreku za obnavljanje diplomatskih veza SAD i Kube posle 54 godine, navodi...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.