Kongres: Pretres o upotrebi sile protiv ID

Izvor: VOA, 11.Mar.2015, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kongres: Pretres o upotrebi sile protiv ID

Vodeći članovi nacionalnog bezbednosnog tima predsednika Obame danas u Vašingtonu svedoče pred senatskim odborom odgovarajući na pitanja zakonodavaca povodom predsednikovog zahteva da se upotrebi sila protiv ekstremista Islamske države.

Predsednik Obama je prošlog meseca predložio da se upotrebi sila tokom naredne tri godine sa ograničenjem korišćenja kopnenih trupa, koje ne bi imale pravo angažovanja u „ofanzivnoj, kopnenoj, borbenoj misiji.“

Sekretar >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << za odbranu Ešton Karter, državni sekretar Džon Keri i načelnik združenog generalštaba oružanih snaga, general Martin Dempsi svedoče u Senatskom odboru za odnose sa inostranstvom.

To je deo dugog procesa ka odobrenju upotrebe sile, za koju bi bio potreban pristanak punog saziva Senata i Predstavničkog doma.

Republikanci se protive predsednikovom planu i ne slažu se sa ograničenjem upotrebe kopnenih trupa dok demokrate ne žele nikakvo učešće kopnenih trupa.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Keri za vojnu operaciju protiv ID

Izvor: B92, 12.Mar.2015, 00:54

Državni sekretar SAD Džon Keri izvršio je pritisak na Kongres da podrži vojnu operaciju protiv Islamske države u Iraku i Siriji..."Rezolucija, koju smo predali Kongresu, dala bi predsedniku mandat da vodi oružani sukob protiv Islamske države i protiv svih koji su u nju uključeni", rekao je Keri...On...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.