Kim Džong Un opet poziva na rat

Izvor: Danas, 02.Mar.2015, 05:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kim Džong Un opet poziva na rat

Pjongjang - Severnokorejski lider Kim Džong Un pozvao je vojsku te zemlje da se pripremi za rat protiv SAD i njenih saveznika, saopštili su državni mediji u Pjongjangu. Predsednik Severne Koreje se odlučio na ovaj potez posle zajedničkih vojnih vežbi Južne Koreje i SAD, koje su održane u petak. Pomorske vežbe dve zemlje uključile su 10 južnokorejskih ratnih brodova i američki razarač.

Inače, ove vežbe su uvod u osmonedeljne vojne vežbe Seula i Vašingtona, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << koje bi trebalo da počnu danas, a koje će obuhvatiti oko 200.000 korejskih i 3.700 američkih vojnika. "Situacija u kojoj je veliki rat za nacionalno ujedinjenje nadohvat ruke zahteva da se sve jedinice Korejske narodne armije pripreme za rat, politički i ideološki", citirao je Kim Džong Una jedan korejski zvaničnik, čiju je izjavu prenela državna agencija KCNA.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.