Iz Pjongjanga kritikuju Kinu da igra kako SAD sviraju

Izvor: RTS, 23.Feb.2017, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Pjongjanga kritikuju Kinu da "igra kako SAD sviraju"

Severnokorejska novinska agencija oštro je kritikovala Kinu, navodeći da Peking "igra kako Sjedinjene Američke Države sviraju".
Agencija ocenjuje da je kritika koju je Kina uputila Severnoj Koreji zbog nedavnog testiranja rakete i navodno sumnjivog uvoza uglja jednaka delima neprijateljske države koja "igra prema melodiji SAD".

Severnokorejski mediji na takav način uobičajeno kritikuju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vašington, Tokio i Seul, podseća američka agencija AP.
Centralna korejska novinska agencija nije međutim konkretno navela naziv države, ali ju je opisala kao "susednu državu, koja često tvrdi da je prijateljski komšija", i optužila je da je napustila Severnu Koreju priklonivši se SAD jer je obustavila uvoz uglja kako je predviđeno sankcijama Ujedinjenih nacija.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SEVERNA KOREJA PROVOCIRA POSLEDNJEG SAVEZNIKA: Optužili Kinu da igra kako SAD svira

Izvor: Kurir, 23.Feb.2017

...Istina Kina nije konrketno pomenuta, ali se u saopštenju državne agencije pominje “susedna zemlja” koja se slaže sa neprijateljima Severne Koreje i radi na rušenju njenog društvenog sistema..“Ova zemlja koje se predstavlja kao velika sila igra kako SAD sviraju, a brani se kao da potez koji...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.