Izvor: Blic, 30.Sep.2016, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća uputila apel Indiji i Pakistanu zbog Kašmira

Bela kuća apelovala je na Indiju i Pakistan da izbegnu eskalaciju sukoba zbog Kašmira, nakon što su elitne jedinice indijske vojske prešle graničnu crtu da bi preduzele akciju protiv militanata u pakistankom delu Kašmira.

Portparol Bele kuće Džoš Ernest rekao je novinarima da izveštaji sa terena pokazuju da su vojske Indije i Pakistana ostvarile komunikaciju i da Vašington podržava ove razgovore kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bi se izbegla eskalacija sukoba.

Savetnik predsednika SAD Baraka Obame za pitanja bezbednosti Suzan Rajs razgovarala je sa indijskim kolegom i istakla zabrinutost SAD zbog novonastale situacije.

Ernest nije mogao dati nikakve podatke o mogućoj koordinaciji aktivnosti između SAD i Indije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.