Zločinački režimi ne rade kao vi

Izvor: B92, 06.Maj.2015, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zločinački režimi ne rade kao vi"

Bivša premijerka Ukrajine Julija Timošenko kritikuje planove o privatizaciji državnih preduzeća i izričito je protiv prodaje obradivog zemljišta.

"U pripremi je masovna privatizacija državnih kompanija koje imaju monopol na tržištu. Tako nešto nisu radili ni zločinački režimi", izjavila je Timošenko, liderka partije "Batkivščina" u Vrhovnoj radi.

"Državne kompanije, kao što su 'Ukrzaliznicija', 'Energoatom', NAK 'Naftogaz' su ključni elementi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bezbednosti države. Takve strukture koje praktično obezbeđuju sigurnost države ne mogu biti van državne uprave i kontrole", istakla je Timošenko u programu kanala „112.Ukrajina" i podsetila da se sada te kompanije "spremaju da odu u bescenje".

Timošenkova je, takođe, kategorički protiv objavljenih ideja o prodaji poljoprivrednog zemljišta. Sve će se pretvoriti u monopol, a seljaci će postati najamni radnici umesto da rade na našim farmama“, rekla je.

Liderka „Batkivščine“ namerava da uradi sve što je potrebno da se produži moratorijum na prodaju poljoprivredne zemlje, i da se spreči kolaps kako se ne bi tokom rata, bez ikakve regulative, zemlja pretvarala u robu.

"Garantujem vam da će to stvoriti još dva-tri poljoprivredna klana koji će posedovati milione hektara, a da će svi ostali biti radnici na ovoj zemlji“", izjavila je ona.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Timošenkova: Ne prodajte zemlju i državna preduzeća

Izvor: Vostok.rs, 07.Maj.2015, 14:14

07.05.2015. -..Liderka partije „Batkivščina“ u Vrhovnoj radi i bivša premijerka Ukrajine Julija Timošenko kritikuje planove o privatizaciji državnih preduzeća i izričito je protiv prodaje obradivog zemljišta...„U pripremi je masovna privatizacija državnih kompanija koje imaju monopol na...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.