(VIDEO) SVEDOK TVRDI: Ovaj ukrajinski pilot pucao je u malezijski avion i ubio 298 ljudi

Izvor: Kurir, 26.Dec.2014, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) SVEDOK TVRDI: Ovaj ukrajinski pilot pucao je u malezijski avion i ubio 298 ljudi

U Kijevu tvrde da Vladislav Vološin nije bio na dužnosti 17. jula, kad je malezijski avoin oboren

MOSKVA/KIJEV - Neimenovani svedok potvrdio je u intervjuu s trojicom novinara Komsomolskaje pravde da je pilot ukrajinskog "suhoja" koji je oborio avion "Malezije erlajnz" iznad Donjecka Vladislav Vološin, ali vojne vlasti u Kijevu kažu da Vološin nije bio na dužnosti 17. jula, kad je avion oboren.

Малазийский боинг MH17 сбил украинский >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Су-25, пилот капитан Владислав Волошин #Boeing 777 https://t.co/9tb0E59SsX

"Mislim da se zove Vladislav", kazao je svedok, kojem je lice zamućeno, trojici novinara u intervjuu koji možete pogledati u tvitu iznad.

Ukoliko je to tačno, pilot Vladimir Vološin (na slici) ubio je 298 nedužnih ljudi, a njegovi pretpostavljeni su odgovorni za taj gnuni čin.

Летчик Владислав Волошин «сбивший малазийский боинг» в день крушения полетов не совершал http://t.co/UDA1WIMuBo

Međutim, savetnik šefa Službe bezbednosti Ukrajine Markijan Lubkivskij kaže da Vološin tog dana nije leteo.

"Odeljenje unutrašnje bezbednosti Ukrajine sprovelo je istragu da bi utvrdilo istinu. Ustavnovljeno je da 17. jula avijacija Ukrajine, shodno planu antiterorističke operacije, uopšte nije aktivirana. Materijali nadzornih sistema i obrada radarskih podataka pokazuju da nije bilo ukrajinskih vojnih aviona u oblasti udesa putničkog aviona... Kapetan Vološin nije leteo, a 16. jula (njegov avion) poslan je na popravku", citira RIA Novosti Lubkivskija.

Свидетель: Малайзийский "Боинг" сбил украинский пилот СУ-25 Владислав Волошин ракетами "воздух-воздух" (ВИДЕО) https://t.co/fnx1U40d10

Inače, kapetan Vladislav Valerijevč Vološin je pilot 299. avijatičarske brigade Ukrajinske vojske i odlikovan je ordenom Bogdana Hmeljnickog za učešće u borbama.

U malezijskom boingu 777 koji je 17. jula leteo iz Amsterdama za Kuala Lumpur, bilo je 298 putnika i članova posade. Svi su poginuli.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.