Ukrajinski premijer podneo ostavku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2016, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinski premijer podneo ostavku

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk ponudio je danas ostavku na tu funkciju.

"Odlučio sam da podnesem ostavku kao premijer Ukrajine. U utorak, 12. aprila moj zahtev biće podnet parlamentu", rekao je Jacenjuk.

Jacenjukova vlada preživela je u februaru glasanje o nepoverenju, ali su dve stranke istupile iz vladajuće koalicije u znak protesta zbog neuspele smene premijera koji je na udaru kritika zbog slabljenja ekonomije i sporih reformi.

Povlačenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je uzdrmalo koalicionu većinu u parlamentu, a neuspeh formiranja nove koalicije na čelu sa novim premijerom mogao bi da dovede do prevremenih izbora.

Predsednik Petro Porošenko nastoji da izbegne prevremene izbore kako bi sprečio dalju destabilizaciju situacije u regionu, javila je agencija AP.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.