Ukrajina tuži Rusiju Haškom sudu

Izvor: Vesti-online.com, 28.Avg.2016, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina tuži Rusiju Haškom sudu

Ukrajina priprema parnicu protiv Rusije pred Međunarodnim sudom Ujedinjenih nacija u Hagu, saopštio je ukrajinski ministar pravde Pavel Petrenko televizijskom kanalu "112 Ukrajina".

Ranije je Kijev već pokrenuo četiri parnice pred Evropskim sudom za ljudska prava protiv Rusije, u kojima traži da se od ruske strane zahteva nadoknada za događaje na Krimu i u Donbasu.

U septembru Ukrajina planira da pred Evropskim sudom podnese još jednu tužbu protiv Rusije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koja će se ticati zabrane parlamenta krimsko-tatarskog naroda, prenosi "Sputnjik".

- Postoji još jedan odvojen slučaj koji mi zajedno s Ministarstvom inostranih poslova pripremamo za Međunarodni sud Ujedinjenih nacija. Neću da govorim detalje, uskoro ćete saznati za njega - rekao je ukrajinski ministar.

Petrenko je podsetio da je Ukrajina ranije podnela dve tužbe pred Međunarodnim krivičnim sudom koje su u vezi s događjima na "Evromajdanu" i događajima u Donbasu i na Krimu. Krim je ponovo postao ruski region nakon referenduma koji je održan posle državnog prevrata u Ukrajini.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kijev sprema tužbu protiv Moskve pred Haškim sudom zbog Krima

Izvor: Vostok.rs, 28.Avg.2016

Ukrajina priprema tužbu protiv Rusije pred Međunarodnim sudom Ujedinjenih nacija u Hagu, saopštio je ukrajinski ministar pravde Pavel Petrenko. Ranije je Kijev već pokrenuo četiri parnice pred Evropskim sudom za ljudska prava protiv Rusije, u kojima traži da se od ruske strane zahteva nadoknada...

Nastavak na Vostok.rs...

Ukrajina sprema tužbu protiv Rusa pred Hagom

Izvor: OkRadio.rs, 28.Avg.2016

Ministar pravde Ukrajine Pavel Petrenko kaže da njegova zemlja priprema parnicu protiv Rusije pred Međunarodnim sudom UN u Hagu. Pavel Petrenko je informaciju o namerama Ukrajine da tuži Rusiju saopštio u izjavi za televizijski kanal “112”. Ranije je Kijev već pokrenuo četiri parnice pred...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.