Ukrajina: Kontakt grupa postigla dogovor o oslobađanju zarobljenika

Izvor: Blic, 02.Avg.2014, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina: Kontakt grupa postigla dogovor o oslobađanju zarobljenika

Kontakt grupa za Ukrajinu postigla je dogovor o oslobađanju po 20 zarobljenika sa svake strane, koji su zarobljeni tokom sukoba u Donbasu, izjavio je danas bivši ukrajinski predsednik Leonid Kučma na sastanku u Minsku, glavnom gradu Belorusije.

On je rekao da je članovima grupe obećano da će biti predate lične stvari poginulih u avionskoj nesreći >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << malezijskog "boinga 777".

"Za međunarodne stručnjake biće organizovane dodatne maršrute do mesta pada aviona", dodao je Kučma.

Međutim, strane se za sada nisu dogovorile o novoj rundi razgovora. Na sastanku su učestvovali predstavnici Kijeva, OEBS-a, Rusije, kao i predstavnici samoproglašene Donjecke Narodne Republike.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ukrajina - iz minuta u minut - 01.08

Izvor: Vostok.rs, 02.Avg.2014

02.08.2014. -.. 20:45 Uništeni oklopni transporter kijevskih snaga u Šahtjorsku..19:05 Kontakt grupa za Ukrajinu se dogovorila o razmeni zarobljenika - Kontakt grupa za Ukrajinu postigla je dogovor oslobađanju po dvadeset zarobljenika sa svake strane. Oni su zarobljeni tokom sukoba u Donbasu....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.