U Rusiji 2,6 miliona Ukrajinaca

Izvor: RTS, 05.Sep.2015, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Rusiji 2,6 miliona Ukrajinaca

Na teritoriji Rusije trenutno se nalazi 2,6 miliona građana Ukrajine, od čega je iz jugoistočnih oblasti te zemlje 1,1 milion, saopštila je pres služba ruske Federalne migracione službe (FMS), navodeći i da je u Rusiji 12.000 Sirijaca, od kojih su 2.000 njih dobili privremeni azil.
Predstavnik ruske Federalne migracione službe naveo je da je izbeglički status, privremeni azil ili dozvolu za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << privremeni boravak tražilo više od 605.000 državljana Ukrajine, preneo je TAS.

Prema podacima FMS, u 338 privremenih centara za smeštaj nalazi se oko 19.000 Ukrajinaca iz Donjeckog basena, gde je u toku konflikt, uključujući približno 6.000 dece uzrasta do 18 godina, prenosi Tanjug.
Takođe, saopštila je pres služba FMS, na teritoriji Rusije trenutno se nalazi približno 12.000 građana Sirije, od kojih je 2.000 dobilo privremeni azil.
Za osam meseci ove godine, u Rusiju je ušlo 7.103 Sirijca a napustilo je 7.162 njih, prenose RIA Novosti.
Komentarišući optužbe nekih eksperata iz oblasti migracija da je FMS pooštrila pristup Sirijcima, zamenik načelnika te službe Nikolaj Smorodin je rekao da "nije bilo nikakvog pooštravanja pozicije FMS o davanju utočišća građanima Sirije u Rusiji".
"Azil se daje Sirijcima obzirom na situaciju u njihovoj zemlji, o čijem razvoju FMS konstantno informiše Ministarstvo inostranih poslova Rusije", kazao je Smorodin.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U Rusiji 2,6 miliona Ukrajinaca, 12.000 Sirijaca

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Sep.2015

Na teritoriji Rusije trenutno se nalazi 2,6 miliona građana Ukrajine, od čega je iz jugoistočnih oblasti te zemlje 1,1 milion, saopštila je u petak pres služba ruske Federalne migracione službe (FMS), navodeći i da je u Rusiji 12.000 Sirijaca, od kojih su 2.000 njih dobili privremeni azil...Predstavnik...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.