U Beogradu održana izložba posvećena deci Novorusije

Izvor: Vostok.rs, 26.Feb.2017, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beogradu održana izložba posvećena deci Novorusije

U Beogradu u hotelu Allure caramel (bivši Admiral) održana je tribina gde je bilo reči o teškim ratnim događajima u Donbasu, tokom kojih i danas gine mnogo nedužnih ljudi, a pre svega dece.  

Tom prilikom, imali smo mogućnost da čujemo tragičnu ispovest Ane Tuv, žene i majke koja je izgubila muža i dvoje male dece kada su pale granate na njenu kuću. Njena strašna istorija najbolje pokazuje situaciju u Donbasu, i namera joj je da svojim prisustvom i ispovešću pozove svetsku javnost da utiču na ukrajinsku vlast da prestanu sa ubijanjem sopstvenog naroda i sopstvene dece.
«Tragedije je kod nas mnogo u Donbasu. Ja sam došla ovde da o tome pričam kao živi svedok, zbog toga što ja živim u srcu Donbasa, u gradu Gorlovka. On trenutno predstavlja jednu od najjačih «vrućih tačaka» i  konstantno je granatira ukrajinska vojska», rekla je Ana u ekskluzivnom komentaru za News Front — Srbija.
 
Takođe, Ana je govorila o trenutnoj situaciji u Donbasu i o ukrajinskim medijskim lažima o životu u mladim narodnom republikama. 

Na tribini je, takođe, učestvovala i političarka i humanitarac Viktorija Šilova, liderka socijalne partije Ukrajine i pokreta Antirat. Ona je otvoreno govorila o krvoločnoj vlasti iz Kijeva koja ubija svoj narod u Donbasu, kao i tome ko sve treba da bude osuđen za te zločine.

Viktorja je mišljenja da Ukrajina može da se sačuva kao federacija, ali dodaje: 
«Ako vlast Porošenka nastavi sa ubijanjem Donbasa, to će 100% uništiti državu. Najveći separatisti su Porošenko, Turčinov, Parubij i sva ta vlast. To su oni koji dele našu zemlju po jeziku, religiji, teritoriji i nacionalnosti».
 

Domaćin ove tribine, na kojoj se se čule dosad neobjavljene informacije o teškoj i tragičnoj situaciji u Ukrajini, bio je Dragan Stanojević predsednik srpske dijaspore za Evroaziju.

Dragan Stanijević / News Front

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.