Stigla ruska pomoć u Lugansk

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2014, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigla ruska pomoć u Lugansk

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije dopremilo je danas u Lugansk humanitarnu pomoć sa prehrambenim proizvodima, lekovima i medicinskom opremom, građevinskim materijalom i novogodišnjim poklonima za decu, saopšteno je u Moskvi.

Prema rečima predstavnika za štampu Ministarstva za vanredne situacije, danas u Lugansk stiglo više od 1.400 tona humanitarne pomoći.

Ovo je bio deseti konvoj sa humanitarnom pomoći za Donbas. Od 11. avgusta, u Donjeck i Lugansk ukupno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je dopremljeno oko 12.000 tona humanitarne pomoći, preneo je Glas Rusije.

Formiranje komisije za humanitarnu pomoć

Premijer Rusije Dimitrij Medvedev potpisao je dekret kojim se naređuje formiranje vladine komisije za humanitarnu pomoć ratom zahvaćenoj oblasti Donbasa na jugoistoku Ukrajine, objavila je danas Vlada Rusije na svom sajtu.

Komisija se osniva zbog izuzetno teške humanitarne situacije na jugoistoku Ukrajine u oblasti Luganska i Donjecka, gde je mnogo kuća, zgrada i institucija porušeno, a narod, pretežno ruski, živi u krajnjoj oskudici.

Komisija, koju će predvoditi zamenik ruskog ministra za ekonomiju i razvoj, radiće u regionu Rostova, prenosi agencija TASS.

Predstavnici i drugih ministarstava i agencija će takođe biti angažovani u ovoj humanitarnoj komisiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski konvoji prešli granicu UKR

Izvor: B92, 21.Dec.2014

Ruski humanitarni konvoji prešli su rusko-ukrajinsku granicu na putu ka regionima Donjeck i Lugansk, saopštilo je rusko ministarstvo za vanredne situacije...Dva konvoja sa više od 180 kamiona prevoze preko 1.400 tona humanitarne pomoći u Donbas, prenela je agencija Tass...Tovar, pored hrane, sadrži...

Nastavak na B92...

Rusija: Lekovi i novogodišnji pokloni poslati u Ukrajinu

Izvor: Radio 021, 21.Dec.2014

Ruski humanitarni konvoji prešli su rusko-ukrajinsku granicu na putu ka regionima Donjeck i Lugansk, saopštilo je jutros rusko ministarstvo za vanredne situacije...Dva konvoja sa više od 180 kamiona prevoze preko 1.400 tona humanitarne pomoći u Donbas, prenela je agencija Tas s...Tovar, pored hrane,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.