Izvor: Vostok.rs, 23.Jul.2016, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šeremet ubijen zbog svoje profesionalne delatnosti

Istražitelji smatraju da je osnovni razlog za ubistvo novinara Pavla Šeremeta njegov profesionalni rad, saopštila je u petak pres-služba Nacionalne policije Ukrajine.

„Kao glavnu verziju pogibije Pavla Šeremeta policija razmatra njegovu profesionalnu delatnost, a razmatraju se i druge verzije tog zločina“, saopštila je pres-služba.

Prema navodima službe, policija nastavlja da istražuje snimke sa kamera za video-nadzor koje mogu da pomognu istrazi.

Istraga već utvrđuje identitet osoba zabeleženih na kamerama. Policija je navela da u istrazi o ubistvu novinara učestvuje grupa od 50 ljudi.

Poznati novinar Pavel Šeremet poginuo je u sredu u Kijevu usled eksplozije automobila u koji je, prema navodima policije, bila postavljena eksplozivna naprava.

Ranije je saopšteno da istraga razmatra šest verzija ubistva Šeremeta.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.