SKANDAL: Ukrajinski dobrovoljci se slikali sa Hitlerovom fotografijom!

Izvor: Press, 01.Feb.2015, 01:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL: Ukrajinski dobrovoljci se slikali sa Hitlerovom fotografijom!

Pripadnici ukrajinske jedinice sastavljene od dobrovoljaca ''Azov'', slikali su se sa slikom Adolfa Hitlera.
Kako prenosi ruska televizija ''Zvezda'', na fotografiji koja je objavljnoj na društvenoj mreži Fejsbuk nalazi se 11 članova te zloglasne jedinice kako poziraju sa slikom vođe nacističke Nemačke.

 
Jedan od članova ima majicu sa grbom ''Azova''. Treba napomenuti >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da su isti taj simbol koristili pripadnici pokreta političara Stepana Bandere, koji su za vreme Drugog svetskog rata pomagali nacistima u Ukrajini i učestvovali u ubijanju Rusa, Poljaka, Mađara i Jevreja.

 
 




Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Press...






Povezane vesti

SKANDAL ILI PROPAGANDA Ukrajinski dobrovoljci sa fotografijom Adolfa Hitlera?

Izvor: Blic, 01.Feb.2015

Na društvenim mrežama se pojavila uznemirujuća fotografija na kojoj se navodno nalaze dobrovoljci ukrajinske vojske sa fotografijom Adolfa Hitlera. Kako navode ruski mediji, na fotografiji koja je objavljena na Fejsbuku nalazi se 12 članova ukrajinske dobrovoljačke jedinice "Azov"...@BBCNews @BBCWorld...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.