Ruski humanitarni konvoj ušao u Ukrajinu

Izvor: VOA, 21.Avg.2014, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski humanitarni konvoj ušao u Ukrajinu

Ukrajinski zvaničnici saopštili su da su pogranične službe počele da pregledaju kamione iz ruskog humanitarnog konvoja koji je danima bio zaustavljen na granici.

Prvi od više od 200 ruskih kamiona su zatim ušli u Ukrajinu. Komplikovana procedura uključila je i inspekciju Crvenog krsta, koji je više dana čekao na bezbednosne garancije obe strane pre nego što je mogao da pridje konvoju.

U medjuvremenu, portparol Ukrajinskog saveta za nacionalnu bezbednost, Andrij >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << Lisenko izjavio je da su posle teških borbi sa proruskim separatistima ukrajinske snage preuzele kontrolu nad strateški važnim gradom Ilovajskom na istoku zemlje.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Ruski konvoj ušao u Ukrajinu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Avg.2014, 12:59

Ruski humanitarni konvoj prešao je ukrajinsko-rusku granicu bez odobrenja Kijva i i bez prethodno dogovorene pratnje Međunarodnog crvenog krsta, citirao je ukrajinski Interfaks izvore iz ukrajinske vlade..."Konvoj je krenuo sam, bez saglasnosti ukrajinske strane i pratanje Crvenog krsta" izjavio je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.