Rusija: Slučajno prešli granicu

Izvor: RTV Pink, 26.Avg.2014, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Slučajno prešli granicu

Ruski vojnici zarobljeni u Ukrajini prešli su ukrajinsku granicu greškom, saopštio je izvor u ruskom ministarstvu odbrane, prenose Rojters i RIA novosti.



"Vojnici su zaista bili u patroli u delu rusko-ukrajinske granice, prešavši je slučajno na neobeleženom delu i ako smo dobro razumeli, nisu pružili nikakav otpor ukrajinskoj vojsci kada su zarobljeni", rekao je izvor, prenela je agencija Rojters. Kijev je saopštio da je zarobio 10 ruskih vojnika u ukrajinskom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << selu Cerkalne, 50 kilometara jugoistočno od Donjecka. Ukrajinska služba bezbednosti danas je objavila snimak zarobljenih ruskih vojnika da bi potkrepila optužbe Kijeva i zapadnih zemalja da Rusija učestvuje u ukrajinskom sukobu na strani proruskih snaga koje se bore protiv ukrajinske vojske na istoku Ukrajine, prenela je agencija Rojters. Na snimku postavljenom na zvaničnoj stranici na Fejsbuku ukrajinske vlade "Antiterorističke operacije", vide se muškarci obučeni u kamuflažnu uniformu. Jedan od njih, koji se predstavio kao Ivan Milhakov, dao je lične podatke, uključujući i to da pripada jedinici stacioniranoj u ruskom gradu Kostromi. "Nisam video gde smo prešli granicu. Samo su nam rekli da idemo na trodnevni marš od 70 kilometara", rekao je vojnik, koji je dodao da u Ukrajini sve izgleda drugačije nego što se prikazuje na televiziji. Drugi vojnik, koji se predstavio kao narednik Andrej Generalov, rekao je: "Ovo nije naš rat... prestanite da šaljete naše dečake." Ruski vojnici su pritvoreni nedaleko od malog grada Amvrosijivka u Donjeckoj oblasti, saopštila je ukrajinska služba bezbednosti. "Zvanično oni su na vojnim vežbama u raznim delovima Rusije. U stvarnosti oni učestvuju u vojnoj agresiji protiv Ukrajine", saopštio je na svom profilu na Fejsbuku ministar odbrane Ukrajine Valerij Geletej. Ukrajinski i ruski predsednik Petro Porošenko i Vladimir Putin treba danas da se sastanu u Minsku. Rusija negira da vojno pomaže aktiviste na istoku Ukrajine. Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov odbacio je u ponedeljak izveštaje o ruskom upadu na ukrajinsku teritoriju, tvrdeći da su to dezinformacije kijevskih vlasti.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTV Pink...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.