Pucano na posmatrače OEBS-a

Izvor: RTV Pink, 20.Nov.2014, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucano na posmatrače OEBS-a

Na konvoj međunarodnih posmatrača Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju su pucala uniformisana lica na istoku Ukrajine, saopštio je danas OEBS.



OEBS je naveo da su uniformisani muškarci ispalili dva hica u pravcu njihovih vozila koja su se kretala u sredu popodne nedaleko od grada Marinka, koji je pod kontrolom vladinih snaga i na 15 kilometara zapadno od Donjecka, prenela je agencija AFP. "Meci su prošli na oko dva metra od vozila OEBS-a", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << navedeno je u saopštenju. Konvoj je odmah napustio to područje posle ispaljenih hitaca. Tim OEBS se nalazi na istoku Ukrajine radi nadgledanja primene postignutog primirja između vladinih i proruskih snaga. Rusija je prošle sedmice iznela oštre kritike na račun OEBS-a, koji je izvestio da je video konvoj neobeleženih vojnih kamiona i vojne opreme na istoku Ukrajine. Rusko ministarstvo spoljnih poslova je posle tog izveštaja OEBS-a saopštilo da se "stiče utisak da je njihov napor usmeren na pomaganje i podršku samo jedne strane u konfliktu, zvanične vlasti u Kijevu". To narušava poverenje u njihov rad, zaključilo je tada rusko ministarstvo spoljnih poslova, podsetila je francuska agencija.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTV Pink...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.