Premijer Ukrajine podneo ostavku

Izvor: RTS, 17.Jan.2020, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer Ukrajine podneo ostavku

Predsednik Vlade Ukrajine Oleksij Gončaruk podneo je ostavku na tu funkciju. Iz kabineta ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog navode da će razmotriti ostavku.
Rojters navodi da nije jasno da li je Oleksij Gončaruk zaista želeo da napusti svoj položaj ili koristi ostavku kao način da testira poverenje predsednika Zelenskog. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Izjavio je da ljudi ne treba da "žure sa zaključcima".

Gončaruk je na Fejsbuku napisao da je Zelenski "primer otvorenosti i pristojnosti".
"Ipak, da bi otklonio bilo kakve sumnje u poštovanje i poverenje u predsednika, napisao sam pismo o ostavci i predao ga predsedniku, koji ima pravo da ga podnese parlamentu", objavio je Gončaruk.
Iz kabineta predsednika Zelenskog navode da će razmotriti ostavku premijera.
Najmlađi premijer u istoriji UkrajineOleksij Gončaruk (35) nalazio se na čelu ukrajinske vlade od avgusta prošle godine.
Vlada je izabrana nakon parlamentarnih izbora u julu 2019, kada je stranka predsednika Zelenskog osvojila većinu u Radi.
Od preuzimanja funkcije premijera, zastupao je ambiciozni program reformi.
Postigao je sporazum sa MMF-om o zajmu, koji se smatra ključnim za održavanje ekonomske stabilnosti i poverenja investitora.
Gončaruk je najmlađi premijer u istoriji Ukrajine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Premijer Ukrajine podneo ostavku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Jan.2020

Premijer Ukrajine Oleksij Hončaruk podneo je danas, 17. januara, ostavku, nakon objave audio snimaka u kojima je navodno kritikovao predsednika Volodimira Zelenskog, ali je na pitanje agencije Rojters sugerisao da postoji šansa da ostane na toj poziciji. Iz kabineta predsednika Ukrajine saopšteno...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.