Posmatrači OEBS-a napadnuti u Ukrajini

Izvor: Mondo, 25.Feb.2017, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posmatrači OEBS-a napadnuti u Ukrajini

Na istoku Ukrajine napadnuti su posmatrači OEBS-a. Njih je napala grupa naoružanih muškaraca, predsedavajući, šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc, osudio je napad.

Foto: Printscreen/YouTube

  Do napada je došlo u petak u mestu Jasinuvata, na teritoriji samoproglašene Narodne Republike Donjeck.

Posmatrači OEBS nameravali su da pokrenu dron kako bi istražili navodno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << granatiranje postrojenja za prečišćavanje vode na severu Donjecka, kada su naoružani muškarci usmerili puške na njih i zaplenili bespilotnu letelicu.

Jedan od njih je pucao, a metak je prošao pored posmatrača OEBS.

Šef posmatračke misije OEBS u Ukrajini Ertugrul Apakan osudio je napad na pripadnike misije, kao i zaplenu drona.

Milion dece ugroženo u Ukrajini!

Pucanje na civilne posmatrače ne predstavlja samo direktnu pretnju po život hrabrih ljudi koji daju sve što mogu za mir u Ukrajini, već i izazov napad na zemlje članice OEBS, kao i Sporazum iz Minska, rekao je on.

Ukrajina koristila oružje za masovno uništenje?

Ministar Kurc je, preko Twittera, ocenio da je napad na posmatrače, kao i oduzimanje drona, neprihvatljivo kršenje osnovnih zadataka misije.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Napadnuti posmatrači OEBS-a u Ukrajini

Izvor: RTS, 25.Feb.2017

Na istoku Ukrajine napadnuti su posmatrači OEBS-a od strane naoružanih muškaraca, saopštio je OEBS. Predsedavajući OEBS-a, šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc osudio je napad. . Do napada je došlo u petak kasno...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.