Izvor: RuskaRec.ru, 24.Jan.2017, 04:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko formirao posebnu vojno-vazdušnu zonu iznad Donbasa

Ukrajinski predsednik Petar Porošenko formirao je u svojstvu vrhovnog komandanta OS posebnu vojno-vazdušnu zonu Istok, i tako ustanovio novu vojno-administrativnu podelu Ukrajinu. Lavrov: Porošenko pokušava da izbegne sprovođenje Minskog sporazuma Vazdušni prostor ove zemlje ranije je bio podeljen na tri zone, Zapad, Jug i Centar, a postojao je i jedan poseban, vojno-vazdušni rejon iznad Crnog mora. Istočni deo Ukrajine, uključujući Donbas ulazio je u sastav zone Centar. Sada >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << ima četiri vojno-vazdušne zone. Nova zona po Porošenkovom ukazu obuhvata područja Donjecke i Luganske oblasti koje Kijev ne kontroliše, piše RIA Novosti.  Kako je navedeno u sopštenju objavljenom na sajtu predsednika Ukrajine zona Istok biće u nadležnosti istoimene vazdušne komande. Porošenko: Samo NATO može da zaustavi rusku agresiju Po pisanju portala Ren u oktobru prošle godine predsednik Ukrajine Patar Porošenko se obrukao kada je povodom Dana zaštitnika objavio spot o "moći ukrajinske vojske". Ispostavilo se da je reč o montaži kadrova iz reklame ruskog borbenog vozila pešadije BMP-3 na kojima je bila pogrešno reprodukovana ukrajinska zastava.   
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Porošenko ne razgovora sa ruskim novinarima dok ne bude „oslobođen“ Donbas

Izvor: RuskaRec.ru, 24.Jan.2017

Predsednik Ukrajine Petar Porošenko koji se nalazi u poseti Helskinkiju, odbio je posle sastanka sa finskim predsednikom da komuncira sa ruskim novinarima, prenosi Interfaks Ukrajina. Na molbu novinara jedne ruske televizije za intervju ukrajinski predsednik je odgovorio:  Lavrov: Porošenko...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.