Porošenko: Ukrajina neće da bude banana republika

Izvor: Blic, 23.Okt.2014, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko: Ukrajina neće da bude "banana republika"

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko danas je, kritikujući efikasnost lokalnih vlasti u Odesi na suzbijanju korupcije, naglasio da neće dozvoliti da Ukrajina postane "banana republika".

- Ako ne znate kako se bori protiv korupcije i krijumčarenja, reći ću vam. Učinite isto što sam ja jutros učinio. Poslao sam svoje saradnike u 11 prodajnih objekata da provere da li imaju carinska dokumenta. Nijedan nije imao. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Neću da dozvolim da Ukrajina bude "banana republika" - rekao je Porošenko na sastanku sa vlastima Odese.

On je naveo da to uništava ukrajinsku ekonomiju, a ukrajinska vlada i međunarodne institucije očekuju pad BDP u 2014. godini između pet i sedam odsto, dok će inflacija do kraja godine dostići 17 odsto.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porošenko: Ukrajina neće da bude »banana republika«

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Okt.2014

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko danas je, kritikujući efikasnost lokalnih vlasti u Odesi na suzbijanju korupcije, naglasio da neće dozvoliti da Ukrajina postane "banana republika"..."Ako ne znate kako se bori protiv korupcije i krijumčarenja, reći ću vam. Učinite isto što sam ja...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.