Počela evakuacija 500 ukrajinskih rudara

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Jan.2015, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela evakuacija 500 ukrajinskih rudara

Gotovo 500 rudara ostalo je danas nakratko zarobljeno u najvećem rudniku uglja na istoku Ukrajine, koji je ostao bez struje kad je granata pogodila obližnju trafo-stanicu, ali je evakuacija počela i životi rudara nisu u opasnosti, saopštile su lokalne vlasti.

Do incidenta je došlo u rudniku uglja Zasjadko, koji se nalazi u Donjecku na istoku Ukrajine i jedan je od najvećih rudnika uglja na istoku Ukrajine, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << a sličan incident se već dogodio početkom ove godine, prenela je agencija AFP.

"U trenutku kad je nestalo električne energije, u rudniku se nalazilo 496 rudara", izjavio je za AFP zvaničnik Ministarstva za vanredne situacije Donjecke oblasti i dodao da su "rudari počeli da izlaze na površinu. Svi ventilacioni sistemi rade, a životi rudara ni u jednom trenutku nisu bili u opasnosti".

U istom rudniku je 11. januara nakratko bilo zarobljeno više od 300 rudara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.