Partija Timošenkove bez Jacenjuka

Izvor: B92, 27.Avg.2014, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partija Timošenkove bez Jacenjuka

Premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk i predsednik parlamenta Aleksandar Turčinov napustili su partiju koju vodi bivša premijerka Julija Timošenko.

Ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov reagovao je povodom odlaska dvojice političara iz stranke Batkivščina, rečima da nije bilo konflikta između njih i rukovodstva partije.

“Imam prijatelje u Batkivščini, imam mnogo toga zajedničkog sa tim ljudima i nadam se mnogim dobrim stvarima u budućnosti“, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Avakov, koji je, takođe, nekada bio član te partije.

Lokalni analitičari smatraju da odlazak iz partije dvojice zvaničnika ukazuje na njihovu nameru da započnu nezavisnu političku igru i da se distanciraju od Timošenkove tokom izborne kampanje.

Partija, koja se može prevesti kao “Otadžbina“ je formirana u julu 1999. godine, a na parlamentarnim izborima 2002, 2006. i 2007. godine nastupala je u okviru “Bloka Julije Timošenko“.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Turčinov i Jacenjuk napustili partiju Timošenkove

Izvor: Akter, 27.Avg.2014

Premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk i predsednik ukrajinskog parlamenta Aleksandar Turčinov napustili su partiju Batkivščina (Domovina)..Partiju vodi bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko, saopštili su danas ukrajinski zvaničnici...Mada smo udaljeni u političkim stavovima, to ne znači...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.