“Ne očekujem mnogo od primirja u Ukrajini“

Izvor: Vesti-online.com, 20.Sep.2014, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Ne očekujem mnogo od primirja u Ukrajini“

Komandant evropske komande vojske SAD Filip Bridlav rekao je danas u Viljnusu da ne polaže puno nada u primirje između ukrajinskih snaga i proruskih aktivista.

Primirje na istoku Ukrajine ne uliva mnogo nade: Filip Bridlav

 

Bridlav je novinarima na samitu NATO u litvanskoj prestonici rekao da je sporazum iz septembra "primirje samo po imenu" i dodao da je nivo nasilja, između ostaog artiljerijske vatre u proteklih nekoliko dnaa, kao i pre primirja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
 

Američki general je rekao da se nada da će sporazum o tampon zoni koji su danas postigli ukrajinska vlada i proruski pobunjenici, uspet da stabilizuje situaciju.

 

Bridlav je učestvovao na sastanku vojnih komandanata NATO koji su raspravljalii o nizu pitanja, između ostalog o situaciji u Ukrajini i odnose s Rusijom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.