Nakon ruskog veta Kijev prelazi na plan B

Izvor: Vostok.rs, 31.Jul.2015, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon ruskog veta Kijev prelazi na plan B

31.07.2015. -

Premijer Ukrajine je izjavio da „neće dozvoliti Rusiji da uništi sistem međunarodnih odnosa“. Na koji način će to da izvede, Arsenij Jacenjuk nije naveo.

Nakon što je Rusija uložila veto na rezoluciju Saveta bezbednosti UN o stvaranju međunarodnog tribunala za pad malezijskog aviona u Donbasu, premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk je izjavio da ukrajinska Vlada prelazi na plan B u istrazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << nesreće.

„Ne može se dozvoliti Rusiji da uništi sistem međunarodnih odnosa i potkopa autoritet Saveta bezbednosti UN. Sa našim međunarodnim partnerima prelazimo na realizaciju plana B“, napisao je Jacenjuk na svojoj stranici na Fejsbuku.

U čemu se sastoji suština novog plana, ukrajinski premijer nije objasnio.

O postojanju plana B za istragu pada „boinga“ saopštila je ranije zvanična predstavnca MSP-a Ukrajine Marjana Beca. Prema njenim rečima, plan su izradile pet zemalja koje su podnele Savetu bezbednosti UN rezoluciju o tribunalu. Beca nije otkrila detalje plana.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.