Nakon cetiri sata propali mirovni pregovori u Minsku proruske snage minirale svaki minut dijaloga

Izvor: medio.rs, 01.Feb.2015, 03:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon cetiri sata propali mirovni pregovori u Minsku proruske snage minirale svaki minut dijaloga

Na mirovnim pregovorima o rešavanju krize u Ukrajini završeni su neuspešno. Bivši ukrajinski predsednik Leonid Kučma optužio je predstavnike proruskih snaga da su minirali sastanak postavljanjem ultimatuma i odbijanjem da razgovaraju o planovima za uspostavljanje primirja

Mirovni pregovori o rešavanju krize u Ukrajini završeni su večeras u Minsku, posle više od četiri sata – neuspehom.

Predstavnik Ukrajine optužio je predstavnike proruskih >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << snaga da su minirali sastanak postavljanjem ultimatuma i odbijanjem da razgovaraju o planovima za uspostavljanje primirja, objavila je agencija Interfaks.

Ukrajinski predstavnik, bivši predsednik Leonid Kučma, rekao je da su dvojica predstavnika proruskih snaga postavili ultimatume i odbili “diskusiju o planu i merama za brzo uspostavljanje primirja i povlačenje teškog naoružanja”, navodi ruska agencija.

Kučma je, takođe, kritikovao dvojicu glavnih lidera proruskih snaga, koji su potpisali sporazum u Minsku prošlog septembra, jer nisu učestvovali u današnjem sastanku “kontakt grupe”, kojem su prisustvovali i predstavnik Rusije i zvaničnik OEBS-a.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.