Najmanje 30 mrtvih na istoku Ukrajine, Debalcevo pod opsadom

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Feb.2015, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 30 mrtvih na istoku Ukrajine, Debalcevo pod opsadom

U žestokim sukobima na istoku Ukrajine za zauzimanje strateški važnog mesta Debalcevo u poslednja 24 časa stradalo je najmanje 30 ljudi, podaci su ukrajinskih snaga i proruskih separatista.

Ukupno je 17 civila ubijeno u poslednja 24 časa, poslednji je bilans kijevskih vlasti i separatista. Vojska je saopštila da je u sukobima stradalo 13 vojnika.

Pod oružanim napadom je grad Delbacevo, iz kojeg stanovništvo beži.

"Najteža situacija je u Delbacevu", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koji se nalazi na pola puta između Donjecka i Luganska, rekao je portparol ukrajinske vojske Volodimir Poliovji.

"Narod beži jer je pod neprestanim napadima. U gradu nema vode, struje, niti grejanja", svedoče građani.

Grad je pod kontrolom ukrajinskih snaga, a samo jedan put vodi iz njega i ka njemu i on je pod stalnim napadima, navodi AFP. Ukrajinska vojska pokušava da protera separtiste iz Vugleguirska i Sanjarivke, oko deset kilometara zapadno i severno od tog grada pod opsadom.

U čitavoj oblasti broj civilnih žrtava je u stalnom porastu. U Lugansku su vlasti navele da su danas poginula tri civila, dok je u Donjecku potrvđena smrt osam civila.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najmanje 30 mrtvih na istoku Ukrajine, Debaljcevo pod opsadom

Izvor: Blic, 01.Feb.2015

U žestokim sukobima na istoku Ukrajine za zauzimanje strateški važnog mesta Debaljcevo u poslednja 24 časa stradalo je najmanje 30 ljudi, podaci su ukrajinskih snaga i proruskih separatista...Ukupno je 17 civila ubijeno u poslednja 24 časa, poslednji je bilans kijevskih vlasti i separatista. Vojska...

Nastavak na Blic...

UKR: Žestoke borbe oko Debalceva

Izvor: B92, 02.Feb.2015, 00:20

U žestokim sukobima na istoku Ukrajine za zauzimanje strateški važnog mesta Debalcevo u poslednja 24 časa stradalo je najmanje 30 ljudi...Ukupno je 17 civila ubijeno u poslednja 24 časa, poslednji je bilans kijevskih vlasti i separatista. Vojska je saopštila da je u sukobima stradalo 13 vojnika...Pod...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.