NS: Poslovni forum Srbija - Ukrajina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2017, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Poslovni forum Srbija - Ukrajina

Treći po redu poslovni forum "Srbija-Ukrajina" održan je danas u Privrednoj komori Vojvodine, a kako je istaknuto na ovoj manifestaciji, krajnji cilj zajedničkog sastanka je potpisivanje Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Ukrajinom.

Tema ovogodišnjeg poslovnog foruma, koji je okupio više od 60 privrednika iz Ukrajine i Srbije, jeste proizvodnja i trgovina poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima, kao i poljoprivredom mehanizacijom.

Potpredsednik Vlade Vojvodine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Đorđe Milićević, istakao je da je današnji skup sjajna prilika za produbljivanje postojeće saradnje srpskih i ukrajinskih privrednika. "Verujem da će srpski i ukrajinski privrednici pronaći mnogo novih šansi za saradnju, mnogo novih ulaganja i investicija, kako ukrajinskih privrednika u Srbiji tako i srpskih u Ukrajini", kazao je Milićević.

On je istakao da je jedan od glavnih prioriteta Pokrajinske vlade brži ekonomski razvoj Srbije te da ovakvi susreti privrednika iz različitih zemlja, pomažu ostvarenju tog cilja.

Kao krajnji cilj poslovnog foruma "Srbija-Ukrajina", potpredsednik PK Srbije Miroslav Miletić, istakao je da se očekuje potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini sa Ukrajinom.

"Imajući u vidu značaj manifestacije, ovo je prilika da se govori o načinu kako pospešiti poslovnu saradnju, ali ujedno i odlična prilika da se institucijama ukaže na određene probleme koji usporavaju poslovanje, i uvoz i izvoz, između kompanija sa obe strane. Verujem da ćemo posle ovog foruma biti na korak ka potpisivanju sporazuma o slobodnoj trgovini sa Ukrajinom, što je praktično i krajnji cilj", rekao je Miletić.

Samo uz zajedničko delovanje svih interesnih strana, podsetio je predsednik PKV Boško Vučurević, može se, kako je istakao, doprineti razvoju celokupne privrede u Republici Srbiji.

Potpredsednik Ukrajinske trgovinsko-industrijske komore Valerij Korolj izrazio je nadu da će ovaj forum biti uspešan i da će povezati poslovanja privrednika iz obe zemlje.

"Ovim forumom pospešićemo trgovinsku razmenu između Srbije i Ukrajine. Ukrajina sada daje mogućnosti, privlači velike investicije i to je velika šansa i za srpske privrednike da dođu u Ukrajinu", naglasio je Korolj.

Prisutnima se obratio i ambasador Ukrajine u Republici Srbiji Oleksandar Aleksandrović, kao i predstavnik Ukrajinske trgovinsko-industrijske komore u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori Vladimir Ribić koji je istakao da će "fokus aktivnosti Ukrajinske trgovinsko-industrijske komore biti usmeren na podršku pre svega sektoru malih i srednjih preduzeća".

Ribić je dodao da na današnjim bilateralnim razgovorima, u okviru događaja "AgroB2B2017" na Novosadskom sajmu, učestvuje 17 kompanija iz Ukrajine.

Poslovnom forumu "Srbija-Ukrajina", pored privrednika iz obe zemlje, prisustvovali su i menadžer Vojvođanskog metalskog klastera Zoran Pekez sa saradnicima i članovima Klastera, savetnik ambasadora Ukrajine u Republici Srbiji Igor Vinokurov, predstavnici ukrajinskog grada Lavova, predstavnici Privredne komore Timiš iz Temišvara, Produktna berza, kao i delegacije PKS i PKV.

Treći po redu poslovni forum "Srbija-Ukrajina", održan je u organizaciji Privredne komore Srbije (PKS), Privredne komore Vojvodine (PKV), Ukrajinske trgovinsko-industrijske komore i Vojvođanskog metal klastera (VMC), a pod okriljem 84. međunarodnog sajma poljoprivrede.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija na korak od velikog dogovora sa Ukrajinom

Izvor: B92, 15.Maj.2017

Novi Sad -- Cilj poslovnog foruma "Srbija-Ukrajina" je potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini sa Ukrajinom, rekao je potpredsednik PK Srbije Miroslav Miletić...Treći po redu poslovni forum "Srbija-Ukrajina" održan je u Privrednoj komori Vojvodine, a kako je istaknuto na ovoj manifestaciji, krajnji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.