Lavrov: Sukob u Donbasu ne može biti rešen bez dijaloga sa DNR i LNR

Izvor: Vostok.rs, 26.Jan.2015, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Sukob u Donbasu ne može biti rešen bez dijaloga sa DNR i LNR

26.01.2015. -

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da mirno rešenje krize u Donbasu može biti postignuto samo kroz dijalog sa Donjeckom i Luganskom Narodnom Eepublikom, što Kijev izbegava.

Osim toga, Lavrov je, tokom telefonskog razgovora sa državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem, pozvao Vašington da utiče na rukovodstvo u Kijevu da se odrekne vojnog scenarija, kaže se u saopštenju MSP RF.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: AP/Jim Bourg    
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Nadamo se da će EU uticati na Kijev da otpočne pregovore

Izvor: Vostok.rs, 26.Jan.2015

26.01.2015. -..Rusija se nada da će EU uticati na Kijev da pristane na početak punopravnog procesa političkog rešenja krize, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov tokom telefonskog razgovora sa visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbedonosnu politiku Federikom Mogerini..."Ministar...

Nastavak na Vostok.rs...

Lavrov: Kijev pokušava da prekine mirovni proces u Donbasu

Izvor: Vostok.rs, 26.Jan.2015

26.01.2015. -..Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da, uprkos očiglednim pokušajima kijevskih vlasti da prekinu mirovni proces u Donbasu i problem reše silom, Rusija će se zalagati za direktne pregovore između Kijeva i ustanika u najkraćem mogućem vremenu..."Moskva vidi pokušaje...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.