Lavrov: SAD ometaju rad OEBS u UKR

Izvor: B92, 28.Jul.2014, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: SAD ometaju rad OEBS u UKR

Moskva -- Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov optužio je SAD da ometaju rad Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Ukrajini.

Lavrov je zatražio od američkog kolege Džona Kerija da to zaustavi.

Lavrov je u telefonskom razgovoru u nedelju "zatražio od Kerija da naloži svojim podređenima da zaustavi ometanja OEBS da obavlja svoj posao", navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Posmatrači OEBS nisu mogli, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog žestokog granatiranja oblasti, da dođu na mesto gde se srušio avion "Malezija erlajnsa" sa 298 ljudi, navela je agencija AFP.

Zvaničnik američkog Stejt departmenta je rekao da je Keri u telefonskom razgovoru pozvao Rusiju da "počne da doprinosi deeskalaciji sukoba".

Prema rečima tog zvaničnika, Keri je od Lavrova zatražio da zaustavi priliv teškog naoružanja iz Rusije u Ukrajinu.

Lavrov i Keri su se usaglasili da je nephodno neodložno uspostaviti prekid vatre na istoku Ukrajine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lavrov: SAD ometa rad OEBS-a u Ukrajini

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jul.2014

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov optužio je SAD da ometaju rad Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Ukrajini i zatražio od američkog kolege Džona Kerija da to zaustavi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.