Izvor: HotSport.rs, 27.Nov.2014, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE: Rjeka bolja od Vukamanovićevog Standarda, Fjorentina u drugoj fazi! (VIDEO)

Fjorentina našeg Nenada Tomovića obezbedila je „zimovanje“ u Evropi, dok su Dinamo Minsk za koji nastupa Slobodan Simović i Standard iz Liježa koji sa klupe vodi srpski stručnjak Ivan Vukomanović završili učešće u evropskim takmičenjima.

Od 19 časova igrano je 11 utakmica 5. kola Lige Evrope, a sedam timova je obezbedilo plasman u sledeću rundu kolo pre kraja grupne faze. Kartu za šesnaestinu finala su rezervisali: Fejenord, Everton, Napoli, Dinamo Kijev, >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Fjorentina, Legia i Trabzon.
Srpski internacionalci nisu imali previse uspeha u tim mečevima. Jedino je Nenad Tomović, koji nosi dres Fjorentine, obezbedio „zimovanje“ u Evropi. Viola je slavila na gostovanju u Francuskoj ekipi Gengana sa 2:1, iako je od 42. minuta imala igrača manje posle isključenja Argentinca Basante.
Mladi srpski stručnjak koji sedi na klupi Standarda, Vukomanović poražen je na „Kantridi“ od Rijeke sa 2:0, čime je njegov tim izgubio sve šanse da se plasira u narednu fazu Lige Evrope. Treba reći da je Standard takođe imao igrača manje pošto je štoper Arslanagić u 34. minutu dobio direktan crveni karton i skrivio jedanaesterac iz kojeg je Rijeka duplirala svoju prednost.


Slobodanu Simoviću i njegovom Dinamu iz Minska je utakmica sa PAOK-om bila presudna za dalju sudbinu u ovosezonskoj Ligi Evrope, ali su poraženi sa 2:0 golovima u poslednjih 10 minuta. Srpski internacionalac je odigrao svih 90 minuta za beloruski tim.
Rezultati, 5. kola:
Grupa G:
Fejenord – Sevilja 2:0
Rijeka – Standard 2:0
Grupa H:
Volfsburg – Everton 0:2
Grupa I:
Sparta Prag – Napoli 0:0
Slovan Bratislava – Jang Bojs 1:3
Grupa J:
Dinamo Kijev – Rio Ave 2:0
Alborg – Steaua 0:0
Grupa K:
Gengamp – Fiorentina 1:2
Dinamo Minsk – PAOK 0:2
Grupa L:
Lokeren – Legija 1:0
Trabzon – Metalist 3:1
hotsport.rs – S. S.

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Liga Evrope: Prošli Dinamo, Everton, Trabzon...

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2014

Everton, Dinamo Kijev i Trabzon plasirali su se u drugu fazu Lige Evrope, dok su Rijeka i Fejenord zakomplikovali situaciju šampionu Sevilji...U grupi G, Rijeka je golovima Mojsesa i Kramarića savladala Standard i smanjila zaostatak na samo jedan bod za Seviljom, koju su u Roterdamu srušili Tornstra...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.